Here is it guys. It’s 27 minutes long, so get some snack ๐Ÿ™‚ Make sure your audio is on since the first seconds are audio only.
We hope it’s entertaining. Would love to hear your comments and questions ๐Ÿ™‚

[vimeo id=19951893]

A little tip: hit the play button, wait for it to start loading then hit stop. Let it load enough first so you don’t need to worry getting cut off in the middle.

UPDATE 1:
We’ve tweaked a few bits here and there, and now we’re presenting it to you in HD! So, if you’re watching this abroad, or you have a fast internet connection here in Indonesia, just turn on the ‘HD’ icon in the lower right of the video. More details, more MORDOR!

UPDATE 2:
We’ve subtitled it into English for you our non-Indonesian readers. Watch it here. If you’re a programmer and could help me with the codes to embed the video here with the width of 730 pixel, I would be so grateful ๐Ÿ™‚

UPDATE 3:
Some more goodies for you loyal viewers. Wanna see the inside of the van? We prepared for this edit, but it didn’t make the cut since I thought it would be too long. Well, here it is. And yes, my shirt is inside out.

[vimeo id=19965385]

UPDATE 4:
Many questions has arised about the trip that I’ve written in the Weddingku Magazine article. You can download the pdf here – it’s quite an interesting read. In it I tell the whole story, up to the anecdotes and how much we spent on everything.

Menikmati tulisan ini? Dengan berlangganan, kamu akan dapat notifikasi jika ada tulisan-tulisan baru.
Name
Email *

64 thoughts on “The New Zealand Campervan Trip Video

  1. bagus bangettttt…miss nz even more and more..Thanks Edward for capturing the beauty of sheep land..now I dont need to explain to people on how did I survive living and studying there…nz is indeed a heaven on earth ๐Ÿ™‚

  2. Thank you guys!

    @Danny: gw ada sih, elu mau gw kirimin? hahaha ๐Ÿ˜€

    @Yosep: And it’s not that expensive. Gw nulis buat Weddingku, kluar 15 Maret tentang trip gw ini. Biaya2 juga ada.

    All the others: Thanks guys ๐Ÿ˜€

  3. Videonya sangat menarik , ngeliat videonya seru banget petualangannya… Plg suka bagian yg Malam hari penuh bintang (Lake Pukaki kerennnnn bgt). Trus pas di Milford Sound, suasana nyetir dikiri kanan semua gunung es putih semua… wuuuaaaa mantappp sekali. Thank you for sharing Edward. ๐Ÿ™‚ Ditunggu video berikutnya.

  4. wooow… beyond expectation ! especially pertama kali bikin video …. lebih baik daripada yg gua tonton di tv ….

    hopefully bisa ke sana juga …one of the thing that I should do in my bucket list

  5. D tunggu episode2 selanjutnya d berbagai negara lainnya… Bikin edwardsuhadi travelling guide show hahaha… Nice works, love the video, NZ rocksss… *kita jadi pindah sono ward? Hahaha

  6. Edward, thank you yah buat post videonya. My wife and I used exactly the same route in January. Your video captures so many moments that would’ve been missed in still camera.

    P.S. Have you consider selling these video to New Zealand Tourism? It’s so much better than their advertisement here in Australia!

  7. Great work on the video, Edward. Should submit this to NZ Tourism for Indonesia.

    We (3 sisters) had the similar route when I was 17 but we took the kiwi experience bus instead. It was the best trip! We did the tandem skydive at Lake Wanaka too, that was fun.

    Did you guys hike the glacier mountain? or see the steepest road in the world?

    After 10years, NZ still looks very pretty from your video clip.

  8. gileeeeee…. kereeeen abieeeezzzzz!!!!!!!! NZ emang keren, tp divideoin sm elu ky gini mantap bgt.. tunggu kekumpul duitnya, gw jg mo ke NZ. thanks utk bikin ini video. asli kereeeeeeen. btw, salam kenal yah. nama gw siska. diksh link video lu ini oleh willy sepupu gw.

  9. Edward, the video is perfect! Listen to Francy (:

    My fav would be:
    Stars at Lake Pukaki, lovely lovely lovelyyyyy
    Snow Mountain at Milford Sound, super amazing!!!
    and the last.. The Rainbow scene, soooo beautifullll (especially now it’s getting rarer to have the opportunity to see rainbow in live, you two are the lucky ones!)

    thanks for the video Edward, made my day ๐Ÿ˜€

    1. Yeps!

      Lovely stars at Pukaki. We should’ve stayed one more night in Mount Cook, to take pictures of more stars. The only thing I regret in this trip ๐Ÿ™

      Snow Valley definetely a treat. Never saw that much snow in my life ๐Ÿ˜€ On the way back, they were all gone, so we came at the perfect timing ๐Ÿ™‚

  10. Edward and Francy!! Thanks for the opportunity to see the beautiful scenery… I guess when I was 10 years old, I viewed NZ very differently. At that time, I just wanna see snow and sheep , and what I remembered about Mount Cook was creating my first snowman. Your video gives me so many reasons to go back to NZ. And I hope you will also post in this blog the article that will be out in the magazine.

    PS: Especially for Francy, your voice is super cute. I think you should be a dubber for kids movie. ๐Ÿ˜€

  11. luar biasaaa… biasa luaaaar…. : D
    dibeberapa part (lupa yang mana) sempet membuat mata berkaca2 melihat pemandangan yang bagus dan bikin hati tenang….
    ayoooo bikin lagi dengan lokasi yang lain..

  12. Nothing that we can said except it was so amazing for what have Lord created for all of us.
    Hi, happy couple, congartulation, akhirnya kesampaian juga ya ke New Zealand setelah begitu banyak kendala sejak honeymoon dulu. So finally it was great lihat video perjalanan dikau berdua dan memang benar indah & agung dan tidak salah ya if I said that New Zealand is a very beautiful country with amazing scenery. Dan ternyata bisa kan jalan sendiri dengan camper van dan more excited. Sesuatu yang belum pernah di coba harusnya di coba bisa jadi moment yang unforgetable. My next suggestion is go to Canada and explore more with the cruise inside to the glaciers. Satu lagi yang terlintas setelah melihat video ini, ingat perjalanan tour dulu ya Francy, lucu dan berkesan. Wait for your next trip video. SEE U

  13. Awesome video! I just did NZ road trip with couple of friends in Oct last year too and watching your video brought smiles to my face.. Such a beautiful country with breathtaking scenery!! I’m totally in love with New Zealand! ๐Ÿ™‚

  14. SUPEEEERBBBBBB!!!!!!

    kereeeen bangeeeeeeeeeeeeeeeeeeettttttttttt ๐Ÿ™‚ salut sama u guys yg mau video in trip kalian ini… salut juga sama Ci Francy yg brani sky dive.. wuihhhh, tegang bangettt rasanyaaa pas liat keluar dr pesawat nyaa .. hahahaha

    ayooo bikin lagi yaaa kalo trip k negara lain ๐Ÿ˜›

  15. Thank you guys for the overwhelming response. Keep ’em coming. Please share the link to your traveller friends, or friends that need to be inspired ๐Ÿ˜€ ๐Ÿ˜€ ๐Ÿ˜€

  16. greattttt <
    greater than all the travel and living….something like : fun asia ( janet shieh )
    edward are better than ian wright or samantha brown .
    if u send this video to travel and living , Edward u goonna losse ur job as photographer…

    if u send this vedio to RCTI or SCTV < Fanci get ready u gonna be famous .
    i love all Francy comment : the word she used to described is fantastic and poetic . u r showing ur other side of talent so proud to be your relative , haha…u like traveling with a group of crew.. unbelievably is just both u. Edward u r too genius …darling ..please make more … i believe u soon famous and wider your job scoop. u r a great person who know exactly how get a great picture from right angle mix with plasure …next time make it more dramatic like crocodile < snake < or ghost storyyy ..make it more spies and juice…love u guys

  17. ittyyooo…. OMG..!!! KEREN BANGET… awesome..
    what a HONEYMOON…. hahahahhaha…

    will do what you did… ๐Ÿ˜€ ๐Ÿ˜€

  18. amazing, funny, witty. gua sama si mei sampe pegangan tangan pas nontonnya. brought a lot of things in our heart. our salutation to you both for the courage, creativity, adventure and …love

  19. i was wondering didnt u have some argue? berantem2nya ga direcord yah? hihihi.. emang no need kali yah..
    you’re supposed to be kissing over there (esp di dermaga wkt ci francy fed the duck, and waktu di dek kapal) and had some shots!! and my fave is still the starry night. awesome!

  20. Edward & Francy, you have inspired us. Great video with super views taken by wonderful couple. Waiting for your next trip.

  21. Akhirnyaaaa… nonton juga! With all due respects, this is truly inspiring, ward! Let’s create something out of this project ๐Ÿ™‚

  22. WOW wa & cy…
    You are really freaking talented special persons!
    You have to know that…ok… yes, you are!

    Wa, vidnya keren-editnya mantap, gua berasa bisa ikutin emosi lu slm perjlnan itu.
    Awalnya, dgan nasari aku – kamu, berasa “culun” buat gua rada ngakak dlm hati tapi ternyata dengan berjalannya durasi vid, nasarinya bener2 menghidupkan semua images lu. G juga demen banget playlistnya, bner2 menghanyutkan dah, ampe ngakak dibagian sensor itu huahahaha.
    Salah satu yg berhasil captured emosi pas Pancy deg2an mau terjun… bner keren itu editan Wa.

    So inspired!
    So real!
    So beautiful!

    i’m looking foward for your next adventure…. absolutely!

    1. Hellow Be! Thank you for all the nice words ya ๐Ÿ™‚ Memang waktu pertama kita narasi rada aneh, tapi sampe kebelakang ok juga kan ya ๐Ÿ™‚

      Thanks for dropping by ๐Ÿ™‚

  23. Thank you for sharing this video and adding the English subtitles. I have hired a campervan from Wilderness to make a trip in September this year. Your video is quite inspirational. I’ve never done it before, so it’s nice to see some of the things that you don’t see on the Wilderness site. I’m nervous about emptying the grey water container! =)

    You capture the scenery so beautifully, and with the music over the video, your commentary, it’s really quite special.

    I’m so excited about my trip now!

    1. Hai Gerry! Thanks for dropping by ๐Ÿ™‚ It’s a wise choice to choose Wilderness, what a great professional bunch of people. I’m glad you find the video inspirational, also about the grey container ๐Ÿ™‚

      Make sure you share your photos/videos to me also.

      Have fun Ger!

  24. wow Edward & Francy, kalian merupakan pasangan yg sangat beruntung , bisa menikmati yg orang banyak tidak melakukannya, Provisiat hasil yg menyenangkan buat kalian , tapi teman2 dan …>.saya bisa ikut menikmati perjalanan yg seru , asjik,penuh sensasi ,pemandangan indah , dan melihat keagungan ciptaan Tuhan . alam yg Teramat indah. lain kali jalan lagi ke tempat yg lebih seru , thanks Gbu

    1. Wow Tante Liana aja sampai tulis di sini, hahahaha ๐Ÿ™‚ What a surprise. Iya kami memang orang yang beruntung dan diberkati tante ๐Ÿ™‚ Lain kali kalau jalan ke tempat lain pasti saya videoin lagi tan ๐Ÿ™‚

  25. keren bangeeeet!!!!!….jadi inspirasi koe dalam menikmati liburan bersama suami dan anak2 tercinta. ditunggu vidio selanjutnya ya….sukses dan salaaaaam…

  26. Edward & Fancy,
    Excellent video!! Your shooting and presentation is better than the series “World Treeker” shown by PBS – NY.
    Eng Hau

  27. Hi… salam kenal
    aku bener2 suka banget lihat video ini. bagus semua2nya deh, editingnya, alamnya….. jd pengen liburan gaya ini juga, tapi rame2 deh, sepi berdua aja hehe.

    btw, berapa lama trip kalian ini ? boleh tahu vendor sewa van nya ? ๐Ÿ˜€ thx a lotย 

  28. OMG, this kind of video should be broadcasted on TV ๐Ÿ˜€ I thought it has an excellent quality and quite entertaining! Thanks for sharing this ๐Ÿ™‚

  29. Hi Edward! OMG you and Francy are so fun and talented ppl!! Video ini teramat sangat membuat gw makin ga sabar ke NZ! Hubby and I are planning to go there soon. Mau tanya2 donk soal campervan. ๐Ÿ™‚

    1. Cape ga nyetir sendirian?

    2. Kagok ga bawa campervan? Rencana nanti hubby juga yg nyetir sendiri. Dan pengalaman mobil terbesar yg dibawanya cuma Innova, dan terjauh Jkt-Bdg hehehehe… Kamu sblmnya udah pengalaman bawa mobil gede kah? Do you still suggest him to drive a campervan?

    3. Di kota spt Christchurch dan Queenstown, gimana kita bisa jalan2 di dlm kota tsb dg campervan sebesar itu?

    4. Berapa hari ya sampai black tank nya perlu dibuang? ๐Ÿ˜€

    5. Selain fuel and parking, biaya2 apa lagi yg related to self driving? Apa harus langganan highway pass?

    6. Tidur di dalam campervan kedinginan kah?

    7. Air bersihnya tahan berapa hari sebelum perlu diisi lagi?

    8. Kalau ditanya apa minusnya campervan, what would you say?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *